Hej,
Jag hjälper er gärna med lite tips när ni ska ta er an middagspåsen den 18 oktober.
Lax:
Lägg upp laxen på en egen tallrik som du vill äta på. Vrid gärna ett par svartpeppartag med kvarnen och pressa lite citron över. Lägg upp senapssåsen. Värm gärna briochen en stund i ugnen innan servering.
Linguine:
Välj själv om du vill skära kycklinglåret och bröstet i mindre bitar innan du steker dem eller om du vill ha dem hela. När jag lagar detta tar jag större bitar, bryner, lägger i svampen, bryner lite till och sedan slår jag på såsen och låter det hela koka upp. Dra sedan kastrullen åt sidan med lock på och låt det stå i ca 10 min så att kycklingen blir färdig (om man då valt större bitar). När du ska äta, låt det bara hastigt sjuda upp innan servering.
Koka linguine i saltat vatten i ca 2 min (smaka och känn efter).
Lägg upp pasta på tallriken, servera kycklingrätten och avsluta med parmesan och svartpeppar igen….
Päronkaka:
Värm gärna kakan lite i ugnen och servera med vaniljkrämen. Om du vill ha den tunnare späd med vispad grädde.
Smaklig måltid och lycka till!
Allra vänligast,
Henrik