Meny
Jordärtskockssoppa med Älvdalsrom och syltad tomat
Kalvrostbiff med shiitake, vitlökskräm och frasig jordärtskocka
Vit persika, smördeg och yoghurtsorbet

Gör så här:
Ställ yoghurtsorbeten i frysen och sätt ugnen på 220 grader.

Värm jordärtskockssoppan i kastrull, lägg syltad tomat (rumstempererad) och Älvdalsromen i tallrik och slå på den varma soppan.

Gnid in potatisen med olivolja, salt och svartpeppar, rosta i ugn i 25-30 minuter tills de blir mjuka, stoppa in jordärtskockorna i ugnen när det är ca 10 minuter kvar på potatisen. Stek kalvrostbiffen i smör runtom så det får en gyllenbrun och fin yta, ös köttet med smör i 1-2 minuter och vila köttet, gärna på galler. Stek shiitake i smör, salta när svampen är färdigstekt.

Lägg köttet, svampen, en klick vitlökskräm och jordärtskocka på tallrik, toppa med skuren persilja. Servera den rostade potatisen bredvid.

Ta ut yoghurtsorbeten 5 minuter innan servering. Värm smördegsflarnet 5 minuter i ugn, ta ut och lägg på tallrik och skeda på sorbeten.

Lycka till och smaklig måltid!