Meny
Grön sparris med krämbakat Sandaägg, majonnäs och Kalixlöjrom
Mörstekt vårlamm med potatisgratäng och gröna bönor
Rabarberkompott, yoghurtsorbet och crumble

Gör så här:
Sätt yoghurtsorbeten i frysen. Sätt ugnen på 180 grader.

Spola det krämbakade ägget i varmt vatten i 10 minuter så att det blir ljummet. Knäck ägget på ett fat och salta, skopa upp det med sked och lägg det på tallriken. Koka sparris i saltat vatten i ca 2 minuter, lägg upp allt på tallrik och lägg på en klick majonnäs och Kalixlöjrom.

Värm det mörstekta lammet i ugn tills det blir frasigt och varmt, ca 15 minuter. Värm även gratängen i ugn tills den är genomvarm, ca 20 minuter. Koka de gröna bönorna i saltat vatten i 5-6 minuter. Lägg potatisgratäng, det varma lammet och bönorna på tallrik och toppa med skuren persilja.

Ta ut yoghurtsorbeten 5 minuter innan servering. Lägg rabarberkompott, en klick yoghurtsorbet och avsluta med crumble.

Lycka till och smaklig måltid!