Meny
Potatissoppa med krämbakat ägg och skogssvamp
Gröna enbärsbräserad kronhjortskalv med persiljerot och syltade rönnbär
Blåbärspannkaka med lönnsirap och blåbärsglass
Gör så här:
Ställ in glassen i frysen.
Sätt på ugnen på 140 grader.
Koka upp en kastrull med vatten, dra åtsidan och låt svalna lite. Lägg i äggen, låt stå och dra i ca 5 minuter. Koka under tiden upp soppan och stek skogssvampen. Glöm inte salta och peppra. Lägg svampen i djup tallrik, knäck ägget och lägg ovanpå svampen, toppa med gräslöken. Slå på den rykande varma soppan.
Koka potatis i saltat vatten. Värm på hjortköttet försiktigt i ragusåsen. Värm persiljerötterna i ugnen i ca 10 minuter. Servera de syltade rönnbären till och strössla över skuren persilja.
Höj ugnen till 180 grader.
Ta ut glassen 5 minuter innan servering. Rör runt i pannkaksmeten och stek pannkakan försiktigt i smör tills den är gyllenbrun på båda sidor. Ta ut och dela på 2 och lägg på tallrik. Lägg på glassen och rippla över lönnsirapen.
Lycka till och smaklig måltid!