Meny
Nykokt grön sparris med ramslök och Unika ost
Vårlamm, Ekeby gård, nässla och vitsparris
Limecurd med hallon, Stenhuse Gård, shortbread

Gör så här:
Ställ hallonsorbeten i frysen och sätt ugnen på 180 grader.

Koka sparrisen i lättsaltat vatten i 2 minuter. Lägg sparrisen på tallrik, rör om i tapioka- och ramslöksviniagretten och häll över sparrisen, toppa med riven Unika ost.

Värm den mörstekta lammbogen i ugn i 10-15 minuter så att det blir varmt och får en frasig yta. Värm sparrisen i ugnen (ca 5 minuter). Koka potatisen i saltat vatten. Värm lammsky i kastrull. Stek nässlorna varsamt i smör så de blir frasiga, salta. Lägg lammet på tallrik, lägg den nykokta sparrisen bredvid, slå på sås och toppa med frasstekta nässlor, servera kokt potatis bredvid.

Ta fram sorbeten 5 minuter innan servering. Lägg en sked limecurd i tallrik, strössla ut shortbread och lägg på hallonsorbeten.

Lycka till och smaklig måltid!