Meny
Sandaägg med rökt abborre från Ängsö, ramslök och mandel
Vårlamm från Strängnäs med grön sparris, ramslök, stekt spetskål och kroppkaka
Crème caramel med rabarberkompott, sorbet och rostad vit choklad

Gör så här:
Sätt rabarbersorbeten i frysen. Sätt ugnen på 180 grader.

Spola det krämbakade ägget i varmt vatten i 10 minuter för att få det lite varmt (går bra att servera kallt också), knäck ägget på en bricka, salta och lägg det på tallriken. Värm gulbetshack i kastrull och lägg i tallriken, lägg på den rumstempererade abborren, strössla över skuren ramslök, rostad mandel, kaprisinlagda ramslöksbär och toppa med brynt smör (värm smöret i kastrull).

Värm den mörstekta lammbogen i ugn så den blir frasig och varm, värm den kokta sparrisen med lammbogen 2 minuter innan servering. Stek spetskålen i smör så den blir gyllenbrun och frasig (ca 15 minuter). Koka potatis i saltat vatten. Koka kroppkakan i vatten med lite olja, den är klar när den flyter upp till ytan (2-3 minuter). Värm lammsky i kastrull och toppa rätten med skyn. Servera potatis bredvid.

Ta ut rabarbersorbeten 5 minuter innan servering. Lägg crème caramel på tallrik, lägg på en klick rabarberkompott, en klick sorbet och toppa med rostad vit choklad och puffat ris.  

Lycka till och smaklig måltid!