Äntligen fredag snart.

Fredagspåsen den 10 jan innehåller:
Lufttorkad skinka med liten sellerisallad och rostade nötter
Ishavstorsk med rostad zucchini, olivröra och örtvinaigrette
Karamelliserad ananas med kokossorbet och fruktmüsli

Instruktioner:
Ställ in sorbeten i frysen. Lämna ananasen ute i rumstemperatur.

Rumstemperera skinkan på ett fat du kan äta den på. Strössla över de saltrostade nötterna på skinkan och ringla på lite olivolja. Servera med sellerisalladen vid sidan om.

Lämna både olivröra och örtvinnaigrette i rumstemperatur. Sätt ugnen på 150 grader. Lägg fisken på en smörad plåt/fat, salta och peppra fisken runt om. Skala potatisen och lägg i en kastrull. Koka potatisen i lättsaltat vatten. När potatisen kokat ca 15 minuter ställer ni in torsken i ugnen och den färdig rostade zucchinin på en annan plåt/fat. Stek fisken i ca 8-10 min tills innertemperatur når 45 grader. Servera fisken på en varm tallrik med zucchinin, olivröra, örtvinnaigrette och potatis.

Kolla konsistensen på sorbeten, om den är för hård så ta ut den ur frysen lite innan den ska ätas. Servera rumstempererad ananas med karamellsky och kokossorbet med fruktmüsli på.

Lycka till och smaklig måltid!

Lux Dag för Dag