Meny
Nykokt vit sparris med shiitake och sojadressing
Dilammbog med spritärter, färskpotatis, örter and sky
Äppelkompott med vaniljgräddfilskräm och kardemummakrisp
Gör så här:
Ställ in ugnen på 200 grader.
Koka upp en vid kastrull med vatten, salt och citron. Koka sparrisen i ca 3-4 minuter, det ska vara lite bett kvar i. Lägg i tallrik och lägg på svamp, dill och dressing.
Koka färskpotatis i saltat vatten med dillstjälkar.
Rosta dilammbogen i ugnen i ca 15 minuter, den ska bli gyllenbrun i färgen och frasig på ytan (lammet är redan mörstekt och kryddat).
Koka upp såsen. Fräs snabbt bönor, morot, spritärtor och lök i en sauteuse/stekpanna, salta och peppra. Avsluta med örter och salladslök. Lägg grönsakerna på tallrik, på med köttet och avsluta med sås. Servera gärna potatis vid sidan om.
Desserten är klar när ni vänder ner kardemummakrispet.
Trevlig helg, lycka till och smaklig måltid!
Lux Dag för Dag