Instruktioner till fredagspåsen 13 dec

2013/12/12 Recept, Walkthrough

Hej,

Nedan följer lite tips om hur du gör i ordning din fredagspåse den 13 december.

Liten sandwich med gravad strömming, sikrom och pressgurka
Lägg brödskivorna på varsin tallrik, fördela strömming, lök, sallad, gurka och sikrom på.
Salta och peppra, lägg dit den andra brödskivan och tryck till. Servera!

Torsk med grönärtpuré, rökt sidfläsk och vitvinssås
Salta fisken och lägg på en smörad plåt och låt stå i rumstemperatur. Stek fläsket knaprigt i en stekpanna och lägg på papper för att rinna av.  Skala potatisen och lägg i en kastrull. Värm försiktigt upp vitvinssås och ärtpuré i separata kastruller, sätt på potatisen. Koka upp vatten till broccoli. Stoppa in fisken i 150grader varm ugn i 8-10minuter eller tills innertemperatur är 48-52 grader. Koka broccolin i 2minuter. Lägg den varma ärtpurén i botten på tallriken och fisken på den,  strössla över fläsket (behöver inte vara jättevarmt) och garnera med dill. Sås, broccoli och potatis vid sidan serveras till.


Chokladmousse med karamelliserade nötter och aprikos
Desserten är klar att servera.

Smaklig måltid och lycka till!

Lux Dag för Dag