Meny
Varmrökt makrill med rostad tomat, grön sparris och brödfras
Vitlöksrostat lamm med trädgårdslök, vitlök och syltad ingefära
Färska hallon, hallonsorbet och vaniljmjölk
Gör så här:
Ställ in hallonsorbeten i frysen.
Sätt ugnen på 180 grader.
Ställ in lammbogen till varmrätten i ugnen i ca 20 minuter innan den ska ätas, så den får en rostad gyllenbrun yta. (Lammbogen är redan mörstekt).
Lägg de rostade tomaterna med salladslök i botten på en skålad tallrik, lägg den gröna sparrisen ovanpå, fördela dressingen över tallrikarna. Lägg på den rökta makrillen och avsluta med plockad dill och brödfras.
Koka eller rosta färskpotatisen. Rosta salladslöken i 180 grader varm ugn i ca 5 minuter med lite olivolja, salta och peppra. Lägg in vitlöksklyftorna i ugnen när det är ca 2 minuter kvar av tillagningen av löken. Värm skyn på spisen i en kastrull. Servera med den syltade ingefäran.
Lägg hallonen i en skål, lägg på hallonsorbeten och servera vaniljmjölken till.
Lycka till och smaklig måltid!