Kvällens fredagspåsemeny:
Ingefärskryddad hummersoppa med fänkål
Halstrad makrill med purjolök, tomat, citronmajonnäs och potatis
Rabarber med yoghurtglass och kardemummakrisp

 

Gör så här:

Stoppa in glassen i frysen.

Värm hummersoppan i kastrull. Värm fänkålen i 3 minuter i ugn på 150 grader, lägg fänkålen i en djup tallrik, mixa gärna soppan en liten stund och häll den varma soppan över fänkålen. Servera smördegen vid sidan.

Koka potatisen i kastrull med salt och en dillstjälk. Värm lök och tomat i ugn i ca 10 minuter på 150 grader. Stek makrillen i smör på medelhög värme i ca 2-3 minuter på skinnsidan, vänd sedan fisken och låt ligga i 10 sekunder innan den läggs i botten på tallriken. Lägg grönsakerna på fisken, potatisen bredvid, en klick majonnäs och toppa med dill.

Ta ut glassen 5 minuter innan servering. Lägg rabarber i tillriken, lägg på glassen och toppa med kardemummakrisp.
Lycka till och smaklig måltid!

Lux Dag för Dag