Meny
Röding med spritärta, rökig buljong och levain
Viltwallenbergare med lingon, brynt smör och potatispuré
Vanilj- och gräddfilskräm med hjortron och kolakaka

Gör så här:
Sätt ugnen på 140 grader varmluft.

Värm den rökta kycklingbuljongen och ärtkrämen i separata kastruller.
Gnid in rödingen i olivolja och salta båda sidor, baka på ugnsplåt i 3 minuter, ta ut och dra av skinnet med händerna.

Lägg rödingen i djup tallrik, lägg en klick ärtkräm och häll på den varma buljongen, toppa med spritärtor, schalottenlök, vattenkrasse och levainkrisp.

Värm potatispuré i kastrull, försiktig så den inte bränner vid. Stek wallenbergarna i smör på båda sidor till de är gyllenbruna. Stek färdigt i ugn i 5-6 minuter. Värm det brynta smöret i kastrull. Koka sockerärtor snabbt i saltat vatten. Servera med lingon och toppa med persilja.

Desserten är klar att serveras.

Lycka till och smaklig måltid!