16 maj, 2014

Meny
Oxtartar på innanlår med syltad vitsparris och rädisor
Stekt röding med grön sparris, gräddkokt spenat- och nässlor, gravad citron
Kall, bakad choklad med gräddfilsglass, hallon och hallonkräm

Gör så här:

Sätt in glassen och chokladen i frysen.

Blanda oxinnanlår, salt och peppar och lägg på tallriken. Lägg på sparris, rädisa och små klickar med majonnäs och toppa med skuren persilja. Servera.

Koka färskpotatis i saltat vatten. Koka upp grädde, spenat och nässlor. Smaka av med salt, peppar och lite gravad citron. Stek rödingen i olja med salt och peppar på skinnsidan i ca 3 minuter på hög värme, i med en klick smör i pannan och vänd fisken. Koka sparris i ca 1 minut i saltat vatten. Lägg spenat/nässelstuvningen i botten på tallriken sedan sparris, röding och till sist klicka på gravad citron. Servera potatis till. Servera.

Ta ut glassen och chokladen 5 minuter innan servering. Lägg chokladen på tallrik, lägg en klick hallonkräm och färska hallon på tallriken, avsluta med glassen. Servera.

Lycka till och smaklig måltid!

Lux Dag för Dag