Meny
Gäddqueneller med vitvinsås, gurka och dill
Kalvrostbiff från Almunge med brynt smör och pepparrot
Halloncrêpes med hallonglass
Gör så här:
Sätt hallonglassen i frysen. Sätt ugnen på 220 grader.
Koka upp vitvinsåsen i en kastrull, när den har kokat sänk till mellanvärme och lägg i gäddquenellerna så att de blir genomvarma
(ca 4-5min). Lägg quenellerna på tallrik och lägg på pressgurka och dill.
Lägg potatisen på en ugnsplåt och gnid in den med olja, salt och peppar och rosta den i ugnen så att den blir mjuk och får fin färg, cirka 20-25 min. Salta och peppra kalvrostbiffarna runt om och bryn i en varmstekpanna. Baka klart dem i ugnen till en kärntemperatur på 52 grader (eller till önskad temperatur) ta ut biffarna och låt dem vila i 5 minuter. Värm det brynta smöret i en kastrull. Lägg biffarna på tallrik och lägg på riven pepparrot, kryddkrasse och häll på det brynta varma smöret.
Ta ut glassen 5 minuter innan ni ska äta desserten. Smeta på hallonsylten på crêpen, vik och värm i ugnen i 3-4 minuter så att de blir varma. Lägg på tallrik och lägg på en kula hallonglass.
Lycka till och smaklig måltid!