Meny
Rökgrillat rådjur med selleri och rostade hasselnötter
Gösfilé från Ängsö med svartrot, gräddkokt grönkål & rostad mandel
Trädgårdsäpple med crêpe och kanelglass

Gör så här…
Stoppa in glassen i frysen.
Sätt ugnen på 150 grader.

Värm det brynta smöret försiktigt i kastrull. Strimla äpplet (ha skalet kvar på) och blanda med rotsellerin, bleksellerin och majonnäsen. Lägg den krämiga salladen i tallriken, skär rådjuret i tunna skivor. Toppa med hasselnötter och brynt smör.

Koka potatis i saltat vatten. Salta gösen, olja ugnsplåten och lägg på fisken. Baka gösen i ugnen i 8-10 minuter tillsammans med svartroten. Koka upp grädden, tillsätt grönkålen och koka ihop tills den blir krämig, salta. Toppa rätten med schalottenlök, mandel, dill och citronklyfta.

Höj ugnen till 200 grader.

Ta ut glassen 5 minuter innan servering. Värm crêpes med äppelkompott i ugnen i 5 minuter, ta ut och strössla över kanelsocker. Avsluta med kanelglass.

Lycka till och smaklig måltid!