Instruktioner till fredagspåsen 20 dec

2013/12/18 Recept, Walkthrough

Hej,

Nedan följer lite tips om hur du gör i ordning din fredagspåse.

Malt- och koriandergravad skärgårdslax, rostad brioche och dillkryddad senapssås
Lägg ut laxen på varsin tallrik och garnera med dill. Rosta briochen tills den får en gyllenbrun färg i 175 grader varm ugn i 3-4 min eller allra lättast rosta den i en brödrost. Servera med såsen vid sidan om.

Wallenbergare med mandelpotatispuré och rårörda lingon
Stek försiktigt wallenbergaren i smör på medelhög värme i ca 2minuter på varje sida, lägg  över på en plåt och stoppa in i ugnen i 125 grader tills innertemperatur når 58 grader. Värm under tiden potatispurén i en kastrull och smält smör i en annan kastrull. Servera tillsammans med puré, ärtor och lök som slungats i smör! Garnera med persilja och servera lingon vid sidan om.


Lux ostkaka med hemkokt hallonsylt och vispgrädde
Värm ostkakan i 170 grader varm ugn i 5minuter och servera med sylt och vispad grädde.

Smaklig måltid och lycka till!