20 mars 2015

Meny
Fläskterrin med fläskemulsion, morot och salladslök
Torsk, svampbuljong, svamp och syrlig rabarber
Äppelsorbet och äppelparfait med salt kolasås och pekannöt

Gör så här:
Sätt äppelsorbeten i frysen.

Servera fläskterrinen rumstempererad. Lägg terrinen på tallrik, en klick fläskemulsion, syltad morot och salladslök, toppa med morotsblast.

Koka potatis i saltat vatten. Stek torsken i smör på båda sidor tills den får gyllenbrun färg, har en innertemperatur på 38 grader och släpper i lamellerna. Värm svampbuljongen i kastrull, vänd i shimejisvampen precis innan servering, den behöver bara bli ljummen. Avsluta tallriken med den syrliga rabarbern. Servera potatis bredvid.

Ta ut äppelsorbeten 5 minuter innan servering. Lägg äppelparfait, en klick äppelsorbet och pekannöt på tallrik, toppa med saltkolasås.

Lycka till och smaklig måltid!