Meny
Regnbågslax med rapsmajonnäs, ägg och kavring
Örtstekt ungtupp med rostad grön sparris, tomat och vitlökskräm
Sockerkaka med rårörda hallon och vaniljglass
Gör så här:
Stoppa in glassen i frysen.
Stek ungtuppen på skinnsidan i ca 3-4 minuter, salta peppra och stek köttsidan i ca 2-3 minuter. Baka färdigt tuppen i ugn på 120 grader i ca 40 minuter tills den når 65 grader i innertemperatur. Ta ut ungtuppen ur ugnen. Höj ugnstemperaturen till 200 grader.
Koka upp en liten kastrull med vatten och slå över de färdigbakade äggen, låt stå i 15 min. Lägg regnbågslaxen på tallriken, kläck det varma ägget och lägg i tallriken, lägg på en klick majonnäs, syltlök och toppa med kavringskrutonger och dill.
Koka färskpotatis i saltat vatten. Salta och peppra sparris och tomat, strö på lite olivolja. Rosta sparrisen i ugn i 5 minuter, in med tomaterna och kör vidare i 5 minuter. Skär bitar av tuppen och lägg på tallrik, lägg tomat, sparris, en klick vitlökskräm och toppa med skuren persilja.
Ta ut glassen 5 minuter innan servering. Värm sockerkakan i ugnen i 5 minuter på 200 grader. Lägg sockerkakan på tallrik, på med hallon och avsluta med vaniljglass.
Lycka till och smaklig måltid!
Lux Dag för Dag