Meny
Kalvtartar med rättika, trädgårdsäpple och äppelspånsrökt majonnäs
Ugnsstekt gösfilé med vinkokt spetskål och kapris- & lökvinaigrette
Havtornsorbet med rostad vitchokladkräm och mandelkrisp
Gör så här:
Ställ in havtornssorbeten i frysen. Sätt ugnen på 165 grader.
Förrätt:
Blanda kalvtartaren med salt, peppar och lite olivolja. Strössla ut över en tallrik eller fat.
Klicka ut majonnäsen lite här och där. Avsluta med den citronsyltade rättikan och äpplet som ni strimlar precis när ni ska äta.
Varmrätt:
Börja med att koka potatisen i saltat vatten. Olja en ugnsplåt och lägg på gösfiléerna, salta och peppra runt om. Baka gösen i ugnen i ca 8-10 minuter. Den är klar när den känns fast i köttet.
Värm den vinkokta kålen försiktigt i kastrull under lock. Vänd i rumstemperat smör och dillkvistar och smaka av med salt och peppar. Rippla över kapris- & lökvinaigretten.
Dessert:
Lägg upp vit chokladkräm i en djup tallrik/skål. Lägg i havtornssorbet. Toppa med mandelkrisp!
Lycka till och smaklig måltid!
Lux Dag för Dag