25 april, 2014
Meny
Stekt havsabborre med äppelsallad, forellkaviar och ramslök
Halstrad regnbågslax med rostad vit sparris, rökt majonnäs och ängssyra
Citruskokta misplar med hasselnötsglass, karamelliserade hasselnötter och salt kola
Gör så här:
Sätt in glassen i frysen.
Strimla äpplet och blanda det med äppelpuré och skuren ramslök, lägg i botten på en tallrik. Stek fisken i smör på mellanhög värme, börja med ca 2 minuter på skinnsidan, vänd och stek 30 sekunder till. Lägg fisken på äppelsalladen och toppa med forellkaviar. Servera.
Koka färskpotatis i saltat vatten. Salta och peppra fisken, stek den i matolja på hög värme på skinnsidan i 2-3 minuter tills den är frasig, vänd och stek i 20 sekunder till. Baka färdigt i 150 gradig ugn i ca 3-4 minuter (kärntemperatur 40 grader). Värm sparrisen i ca 3 minuter i 150 grader varm ugn. Lägg sparris, regnbågslax på tallrik, lägg på en klick majonnäs och toppa med ängsyra. Servera kokt potatis i skål. Servera.
Ta ut glassen 5 minuter innan servering. Lägg upp mispel i en tallrik, lägg en klick saltkola och glassen och strö på de hackade nötterna. Servera.
Lycka till och smaklig måltid!
Lux Dag för Dag