Meny
Halstrad havsabborre med sparrissallad, gravad citron och dillsmör
Frasstekt lammbog med kronärtskocka, nässlor och färskpotatis
Rabarberkompott med vaniljkräm och citronkaka

Gör så här:

Sätt ugnen på 220 grader varmluft. Ställ smöret i rumstemperatur.

Blanda sparris, färsklök, broccoli, dill och gravad citron (och lite av juicen) med salt, peppar och olivolja i en bunke. Lägg sen upp i en tallrik. Stek havsabborren i lite olja på hög värme på skinnsidan i ca 1 min, vänd på fisken och stek ytterligare i 30 sekunder. Servera. Lägg fisken på grönsakerna och lägg på en klick dillsmör.

Kör in lammet på plåt i ugnen i ca 15 minuter. Lammet ska bli varmt och krispigt. Koka färskpotatisen i saltat vatten. Värm kronärtskocka och morot i ugnen i ca 5 minuter på samma temperatur. Koka upp såsen. Lägg lammbog, färskpotatis, kronärtskocka och morot i tallriken, häll på sky och lägg på en klick nässelkräm.

Vänd krutongerna över desserten som sedan är klar att serveras.
Lycka till och smaklig måltid!

Lux Dag för Dag