Meny
Röding med gurka och dill
Kryddstekt rådjur med pumpa och hasselnötter
Nystekta äppelklyftor med rostad sockerkaka och kanelglass
Gör så här:
Sätt in kanelglassen i frysen.
Sätt ugnen på 180 grader.
Lägg gurka, saltgurka, dill och spritärtor på tallrik, dressa med gurkdressing. Lägg på den rökta rödingen och toppa med vattenkrasse.
Sätt in rådjursrullen i ugnen 20 minuter innan servering. Koka potatisen i saltat vatten. Värm kålrotspuré i kastrull, värm även pumpadressingen. Värm grönkålen i smör, tillsätt schalottenlöken i sluten. Toppa rätten med hasselnötter och grönpeppar.
Ta ut glassen 5 minuter innan servering. Värm sockerkakan i ugnen i ca 4-5 minuter. Klyfta äpple och stek i smör och avsluta med kanel/socker. Toppa med en skopa glass.
Lycka till och smaklig måltid!