Meny
Krämig jordärtskockssoppa med syltad svamp och kavring
Svartpepparstekt lamm med kålrot och solroskärnor
Verbenakokt päron, yoghurtsorbet och sockerkrisp
Gör så här:
Sätt yoghurtsorbeten i frysen.
Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
Värm jordärtskockssoppan i kastrull. Värm kavring i 3-4 minuter i ugnen. Lägg den inkokta shiitakesvampen, syltad nemeko (svamp) och kryddkrasse i en djup tallrik. Skumma soppan med hjälp av en stavmixer innan servering, servera varm kavring bredvid.
Värm den färdiga lammbogen i ugn i 15-20 minuter, den ska bli frasig och varm. Värm kålrotspuré i kastrull. Koka potatis i saltat vatten. Värm lammsky i kastrull.
Lägg lammbogen på tallrik. Lägg en klick kålrotpuré, solroskärnor, syltad kålrot och häll på sås. Servera potatis bredvid, toppa rätten med skuren persilja.
Lägg päron med lag och en sked glass på tallrik, toppa med sockerkrisp.
Lycka till och smaklig måltid!