Meny
Fredagspåse 4 april

Skaldjurssoppa med brioche, räkor och syltad tomat
Frasstekt anklår med grön sparris och ingefärssky
Frusen pistageparfait med rårörda hallon

Gör så här:
Sätt ugnen på 220 grader. Ställ in parfaiten i frysen.

Koka upp soppan. Skär briochen i mitten och värm i ugn i 5 minuter. Lägg räkor, tomat och fänkål i soppskål, häll över soppan och toppa med dill. Servera.

Koka färskpotatis i saltat vatten med en dillstjälk. Rosta anklår i 10-15 minuter tills den blir varm och krispig. Koka upp ingefärsskyn. Häll i linser, morot, persilja, sparris och ingefära i en varm panna med lite olivolja, smaka upp med salt och peppar. Lägg linssalladen i botten på tallriken, lägg det frasiga anklåret på salladen, på med sky och färskpotatis. Servera.

Ta ut parfaiten ur frysen 5 minuter innan servering. Lägg på rårörda hallon och hackade nötter. Servera.
Lycka till och smaklig måltid!

Lux Dag för Dag