Hej,
Jag ska hjälpa er med lite tips när ni ska ta er an middagspåsen.
Brioche:
Lägg smöret i en ljummen panna, låt smöret bubbla upp och tystna då är temperaturen perfekt för att steka svampen.
Stek svampen tills all vätska försvunnit (när det börjar fräsa i pannan igen).
Tillsätt schalottenlöken, smaka av med salt, peppar och avsluta med gräslöken.
Rosta briocheskivorna i en 200 grader varm ugn eller rosta dem i en brödrost tills de blir gyllenbruna.
Bred på färskosten på briochen och avsluta med den nystekta svampen
Röding:
Koka potatisen i lättsaltat vatten i ca 20 minuter. Smöra en ugnsfast form eller plåt, salta och peppra rödingen på undersidan. Lägg filéerna med skinnsidan uppåt. Rödingen kan stå framme i rumstemperatur medan ni äter förrätten. Ställ in rödingfiléerna i en 120 grader varm ugn (kan göras när förrätten är uppäten). Ugnsstek filéerna till 40 grader i kärntemperatur, tar ca 5 minuter. Tag ut rödingen och dra av skinnet (om rödingen inte är färdig lossnar inte skinnet). Salta och peppra gärna lite på skinnsidan. Romsåsen och pressgurkan är färdig. Förvara romsåsen i kylskåp.
Äppelkaka:
Äppelkakan är färdig, värm den gärna kort i ugnen i ca 5 min på 150 grader. Vaniljsåsen är färdig.
Stort tack och lycka till,
Allra vänligast,
Henrik