Meny
Råmarinerad lax med råhyvlad champinjon och salladslök
Wallenbergare med potatispuré, ärtor, lingon och sky
Brownie med pistageglass och citronkräm
Gör så här:
Ställ in pistageglassen i frysen.
Sätt ugnen på 165 grader.
Lägg ut laxskivorna på tallrik, skär champinjonerna i tunna skivor och lägg ovanpå laxen. Slå sojadressingen över laxen. Toppa rätten med den skurna salladslöken.
Stek Wallenbergaren i smör i 3 minuter på varje sida, låt gå klart i ugnen tills innertemperaturen är 60 grader, det tar ca 10 min. Koka upp skyn. Potatispurén värms upp i kastrull under omrörning. Ärtor sauteras hastigt i smör med den hackade schalottenlöken. Servera med lingonsylt till.
Lägg upp brownien på tallrik, låt den bli något rumstempererad. Servera med citronkräm och pistageglass.
Lycka till och smaklig måltid!