Meny
Skummig skogssvampsoppa med stekt kavring och ingefära
Rödvinsbräserad oxkind med frasig vitlök, svartrot och kål
Varm blåbärskaka med citronyoghurtsorbet och krumble
Gör så här:
Sätt in sorbeten i frysen. Sätt ugnen på 160 grader varmluft.
Värm svampsoppan i kastrull, vispa då och då så att den inte bränner vid. Skiva skogschampinjon tunt och lägg i en djup tallrik tillsammans med shiitake, ingefära och kryddkrasse. Stek kavring i lite smör på medelvärme så den blir frasig.
Skumma soppan innan du häller den i tallriken.
Värm oxkinden i såsen under lock. Värm potatispuré i kastrull på låg värme under omröring. Värm svartrot i sin lag, häll sedan av lagen från svartroten och vänd ner svartkålen och syrad schalottenlök tills det blir varmt, salta lätt.
Lägg oxkind med sås, svartrot, kål och lök på tallrik. Toppa med den frasiga vitlöken, servera potatispuré i en skål bredvid.
Ta ut sorbeten 5 minuter innan servering. Värm blåbärskakan i ugnen i ca 5 minuter. Lägg de rårörda blåbären i botten, en sked med sorbet och toppa med krumble.
Lycka till och smaklig måltid!