Meny
Nykokt grön sparris med pocherat ägg, majonnäs och forellkaviar
Timjanstekt lamm med rostade tomater och mandelvinaigrette
Citronverbenasjuden rabarber med tonkabönglass och citronmadeleine

Gör så här:

Ställ glassen i frysen.

Koka upp vatten och slå över de färdigbakade äggen så de blir varma. Koka sparris i saltat vatten i ca1 minut. Lägg den kokta sparrisen på tallrik, knäck försiktigt det varma ägget, salta och lägg på tallriken, avsluta med forellkaviar, en klick majonnäs och dill. Servera.

Värm lammet i ugn på 220 grader i ca 15 minuter, stoppa in tomat och vitlök när det är 5 minuter kvar. Koka färskpotatis i saltat vatten med dillstjälkarna. Lägg lamm, tomat, vitlök och färskpotatis på tallrik, häll  över mandelviniagrette och toppa med skuren persilja. Servera.

Ta ut glassen 5 minuter innan servering. Lägg upp rabarber med lag i djup tallrik. Värm madeleine i 175 grader varm ugn i 3 minuter. Lägg på glassen på rabarberna och toppa med de varma kakorna. Servera.

Lycka till och smaklig måltid!

Lux Dag för Dag