Hej,
Jag hjälper er gärna med lite tips när ni ska ta er an middagspåsen.
Strömming:
Strömmingen är färdig. Lägg över den i en skål. Fördela ut medföljande stenbitsrom på strömmingen och avsluta med de grovskurna örterna. Till medföljer en liten kavring var, värm gärna kavringen i 175 grader varm ugn i ett par minuter så att ytan blir varm. Servera den lagrade osten till.
Boeuf Bourguignon:
Boeuf Bourguignonen som är med är helt klar. Ni kokar bara upp den försiktigt, undvik att röra om i grytan.
Till följer syltlök, champinjoner och sidfläsk. Lägg smöret i en ljummen panna, låt smöret bubbla upp och tystna då är temperaturen perfekt för att steka svamp, lök och fläsk. Stek allt till gyllenbrun färg. Smaksätt med svartpeppar och salt om det behövs. Toppa grytan med det stekta och persilja vid servering. Potatispurén som medföljer är helt klar, den behöver ni bara värma upp ordentligt under konstant omrörning så att den inte bränner i botten på kastrullen, använd gärna en sauteuse (kastrull med välvda kanter). Önskar man den lite tunnare späd med mjölk eller grädde.
Hallonmousse:
Moussen som medföljer är helt klar förutom att ni tillsätter sötade brödkrutonger på toppen!
Smaklig måltid och lycka till!
Allra vänligast,
Henrik