Hej,

Några tips när ni ska ta er an middagspåsen.
Krämig kycklingsoppa med blomkål och lagrad ost:
Lägg blomkål, vinaigrette, körvel och ost i botten av två djupa tallrikar. Värm soppan försiktigt under omrörning. Skumma upp soppan med en stavmixer, om ni vill, och slå sedan över soppan i tallrikarna.

Fläskschnitzel med ärtor, sky och mandelpotatispuré:
Värm potatispurén försiktigt i en sauteuse (kastrull med rundade kanter för en jämnare uppvärmning, går bra i vanlig kastrull också). När smöret tystnat i pannan steker ni schnitzeln. Dra ner värmen lite så att det inte bränner. Man vill ha schnitzlarna gyllenbruna och frasiga. Stek ca 3 min på varje sida. Fräs lök i en kastrull och lägg i ärtor. Smaksätt med salt och peppar. Värm upp skyn och servera bredvid.

Hallonparfait med hallon:
Desserten måste stå kallt i frysen när ni kommer hem. Ställ in dem i kylen när ni börjar äta varmrätt, ta ut dem ur kylen när ni dukar av och sedan är den bara att servera!

Smaklig måltid och lycka till!
Allra vänligast,

Henrik Norström och Lux Dag för Dag