Tips till veckans Fredagspåse 22 november

2013/11/21 Recept, Walkthrough

Hej,

Nedan följer lite tips om hur du gör i ordning din fredagspåse.

Grönpepparkryddad ankterrin med cornichons, rapsmajonnäs och Lux fillimpa:
Allt är färdigt att läggas upp och serveras. Värm gärna fillimpan i ugnen i några minuter bara.

Smörstekt regnbågsfilé med betor, spenat, pepparrot och brynt smör:
Skala och koka potatisen. Sautera spenaten och löken i lite smör smaka av med salt och peppar, har du många små kastruller så värm de rumstempererade rödbetorna i lite smör separat eller enklast kanske i ugnen med lite smör. Smörstek regnbågsfilén försiktigt när smöret tystnat i pannan. Börja med skinnsidan nedåt, vi rekommenderar att ni steker regnbågen till en kärntemperatur på 40 grader, om ni föredrar att regnbågen ska vara helt genomstekt så kan ni låta temperaturen stiga upp till 50 grader. Man kan avsluta i ugnen om man vill/behöver. Skala och riv pepparroten. Värm det brynta smöret och servera allt.

Crêpe med apelsinsorbet:
Crêpes värms med fördel i ugnen. Smöra en ugnsfast form och sätt in dina crêpes när du penslat dem med lite smör och haft lite strösocker på i 175 grader i ca 4 min så de återfår lite fras i kanterna. Om man vill kan man även ha lite kanel på. Servera med apelsinsorbet.

Smaklig måltid och lycka till!