Hej,
Här kommer några tips inför fredagens påse.
Brioche med Skagenröra:
Rosta briochen i ugnen eller i en brödrost. Lägg på Skagenröran, sikrom, dill. Servera citron till.
Biffarna:
Låt persiljesmöret ligga framme i rumstemperatur när ni kommer hem. Krydda biffarna med salt och peppar. Bryn dem i smör tills de får en fin färg och stoppa in i ugnen på 120 grader tills de når en innertemperatur på 52 grader (medium). Vi rekommenderar att inte steka dem mer än medium. När biffarna är i ugnen bryn löken i en stekpanna med smör, smaka av med salt och peppar. Samtidigt värmer ni potatispurén i en sauteuse (helst) för att få jämn värme (pga av sina rundade hörn) men kastrull går också bra. Ta ut biffarna ur ugnen när de är klara. Låt dem vila ett par minuter. Lägg löken ovanpå. Koka upp skyn och slå över löken. Lägg på det rumstempererade smöret och servera med potatispurén.
Chokladkaka:
Låt chokladkakan stå i rumstemperatur när ni kommer hem. Vispa grädden och servera till. Om man vill kan man smaksätta grädden med vaniljsocker eller någon sprit. Hyvla lite choklad över också så ser det extra trevligt ut!
Smaklig måltid och lycka till!
Allra vänligast,
Henrik Norström och Lux Dag för Dag