FARMERS DINNER 28 september

Möt Lux duktiga farmare under en Farmers Dinner! Dessa kvällar bjuder vi in våra främsta råvaruproducenter; farmare, odlare, fiskare och jägare. Gästerna välkomnas kl.18.00 för drink och presentation av farmarna, deras råvaror och kvällens meny som naturligtvis är baserad på farmarnas råvaror. Som gäst får man under kvällen tillfälle att fråga farmarna om allt och lära sig mer om råvarorna och hur de odlas, fångas, skördas och tas om hand. Farmers Dinner ger våra gäster unika möjligheter att verkligen få vara med i vårt ”From farm to Table”-tänk och arbetssätt.

Farmers dinner 28 september

Vi välkomnar Hans Håkanson från Svenska Hantverksdrycker. Det ska bli så spännande att få servera endast svenska viner till vilka vi serverar en 5-rätters meny. Per och Pauline Vidlund från Ängsö fisk kommer med all fantastisk fisk och rom. Ossian Tidblom från Nibble trädgård tar med alla härliga grönsaker. Det går bra att boka bord till detta event.

Meny
Tartlette med rostad siklöja, brynt smörmajonnäs och löjrom
Ceviche på abborre med gröna tomater, trädgårdsgurka och selleri
Grillad gädda med rostad spetskål, rökt ål och pepparrot
Gös Ike jime med padrones-kosho och spetskålssallad
BBQ-mixed grill på Ängsöfisk, mangold och chimi churri
Melonsorbet med kanderat mynta och tomatbuljong
795 kr

Ändringar i menyn kan förekomma

Alla drycker från Flyinge gård:
2016 Pegasus Mousserande
2019 Pegasus Stål–Blommig, fruktdriven, hög syra, typ som en ståltankslagrad Sauvignon Blanc
2020 Pegasus Natur–Lite fatlagrad men förstärker frukten, håller också en hög syra, naturjäst ingen tillsatt jäst
Pegasus Original–Fatlagrad fyllig, tänk som en svensk Bourgogne Chardonnay
Terrascania–(betyder skånsk jord), dessertvin
595 kr

Ändringar av viner kan ske

Vingårdsbild lånad från www.svenskahantverksdrycker.se