Möt personerna bakom Lux Dag för Dag

Henrik Norström

Kreativ ledare, ägare

Henrik Norström, 55 år, är vår erfarne kreativa ledare. Han älskar jakt och fiske. Just nu är det han med sitt jaktlag som fyller våra kylar med viltkött.

Lotta Norström

Matsal, marknad, krögare

Lotta Norström, 54 år, har huserat i matsalen sedan 2003 och gått igenom alla Lux spännande faser. Det roligaste är fortfarande en brinnande service där allt flyter på!

Albina Almgren

Restaurangchef

Albina Almgren, 36 år, arbetade flera år i Norge innan hon kom till Lux. Hon förgyller vår matsal och guidar dig till perfekta mat- och vinkombinationer. Utöver mat och dryck älskar Albina att resa.

Joakim Edman

Köksmästare

Joakim Edman, 38 år, är lugnet själv. Jocke gillar att ha ordning och klättrar på fritiden när han inte hänger på sina döttrars innebandyträningar.

Tomas Ljung

Sous chef

Tomas Ljung, 35 år, tar gärna motorcykeln till jobbet. Han klättrar också på fritiden. Tomas gifter sig i årsskiftet. Hans blivande fru kommer ibland och lagar mat till oss som jobbar på Lux. Lyxigt!

Filip Larsson

Kock

Filip Larsson, 21 år, kommer från Norrbotten och det hörs och låter så trevligt. Förutom matlagning så har han ägnat sitt (unga) liv åt träning i alla former.

William Brittsjö

Kock

William Brittsjö, 26 år, brinner för allt med matlagning och skapar hela tiden nya rätter i huvudet. Han vill också gärna tävla i matlagning. Vi hejar på!

Sofie Niss

Hovmästare

Sofie Niss, 34 år, är även konstnär och målar mycket. Vi vill alltid att hon skriver våra tavlor med sin fina handstil! I matsalen guidar hon lugnt gästerna och ser till att allt ser fint ut överallt.

Gabriel Gardtman Holm

Servitör

Gabriel Gardtman Holm, 31 år, tar hand om er gäster i matsalen på sitt behagliga sätt. Han älskar mat och dryck och träning.

Emelie Mannerhof

Servitör

Emelie Mannerhof, 32 år, ser ni då och då på Lux. Hon utbildar sig till förskollärare men förgyller servicen hos oss när hon kan.

På Lux Dag för Dag brinner vi för råvaror

På Lux Dag för Dag styr råvarorna dagens meny. Varje dag skapar Henrik Norström med team en ny meny av de bästa lokala råvarorna för dagen. Med en ljus, öppen lokal och ett tillgängligt prisläge är ambitionen att många ska kunna uppleva hantverket på Lux. Under sommaren kan man sitta på verandan precis vid Mälaren. Där kan man njuta av den svala brisen och vattnets kluckande.

– Hos Lux Dag för Dag får gästerna uppleva svenska råvaror när de är som bäst. Vi serverar plommon när de är som allra saftigast, bock när jaktlyckan varit god och fänkål när den nyss skördats. Menyn kommer därför att skifta från dag till dag och rätterna serveras enkelt presenterade. Stämningen är familjär och generös och det är lätt att bara slinka in. Man kan beställa flera rätter att dela på om man önskar eller en hel Kökets meny med vinpaket. Eller vad man vill till bara sig själv!
Jag vill att det ska vara okomplicerat och glädjefyllt att besöka oss på Lux Dag för Dag, säger Henrik Norström, Kreativ ledare, Lux Dag för Dag.

– Vi vill dela vår talang och erfarenhet med fler på ett enklare sätt, samtidigt som vi tar vårt fokus på råvaror och spännande smaker. Vi arbetar med den svenska smakbilden med influenser från hela världen, säger Henrik Norström.