Lux 20 år

Det är inte klokt men den 3 april i år firar Lux 20 år! Vad tiden har gått fort!
Vad mycket roligt vi har fått vara med om genom åren tack vare våra gäster, vår personal och våra farmare.
Vi vill naturligtvis fira och det under 4 kvällar veckan innan årsdagen. Vi serverar en meny med några favoriter från tidigare år och med de fina råvaror vi får ta del av dagligen genom alla säsonger. 29, 30, 31 mars samt 1 april serveras det en 7 rätters meny. Albina sätter ihop ett spännande och smakrikt vinpaket till. Varmt välkomna att vara med på vår resa genom 20 år.
MENY
Tartlett med jordärtskockskräm, Mälarsiklöja och löjrom från Junköfiskarna
Äppelkex med pastej på tupplever från Hagby gårdsfågel, syltad lök och lagrad lavendelolja
Eldad havskräfta från Fjällbacka med kräftsmör, havtorn och quinoa
Gös från Ängsöfisk, rökt slag, buljong, Norrländsk sellaksikrom och vårskott från Nibble handelsträdgård
Tataki på renkalvbiff från Soukolojärvi med enbärsemulsion och gran
Grillat lammstek från Järinge gård, frasigt lammfett, sky och kräm på Sörmländsk vitlök
Glasrabarber från Stora Tollby gård, sött fras, glass på Gotländsk yoghurt och kardemumma
895
Ändringar kan ske.
Vinpaket
NV Valentin Leflaive Champagne Extra Brut Blanc de Blancs
2020 Pouilly-Fuissé Alliance Vieilles Vignes, Domaine Barraud
2021 Pouilly-Fumé Domaine Franck Millet
2021 Daniel Bouland Côte de Brouilly Cuvée Melanie Magnum
2015 Alfiero Boffa Barbera d’Asti Collina della Vedova
2019 Umathum Beerenauslese, Weingut Umathum
745