Meny
På Lux Dag för Dag styr råvarorna dagens meny. Varje dag skapar vi en ny meny av de bästa lokala råvarorna för dagen, från jord till bord.
Vi har ett berikande samarbete med många små producenter i vår närhet som förser oss med de allra bästa råvarorna i aktuell säsong. Menyn kan därför skifta från dag till dag och kan även bytas ut under kvällen.
Vi jobbar nästan uteslutande med hela djur för att få mångfald och för att det går i linje med vårt hållbarhetstänk.
Vi önskar er en trevlig, njutningsfull måltidsupplevelse med vår ”farm to table”-filosofi.
Välkomna till oss!
MENY 1 februari från kl. 17
SNACKS
Marconamandlar 65
Lux kycklingleverpastej på rostat surdegsbröd med cornichons 105
Lufttorkad pancetta 75
FÖRRÄTTER (-15 kr take away)
Eldad röding med fläderemulsion, saltad gurka och grön tomat 175
Smörrostad svartrot med löjrom, beurre blanc och svartrotschips 205
Pepparhalstrad dovhjort med karamelliserad lök, dragon och briochefras 215
Kyld gurka med machesallad, spritärtor och oregano 165
VARMRÄTTER (-20 kr take away)
Smörstekt rågbröd med friterad flundra, tartarsås, krispsallad,citronette och pommes frites 195
Stekt hjort med citrontimjan, mandelpotatispuré, gravad citron och grillad spetskål 345
Välj mellan:
Chilirostat vildandsbröst 275
Chilirostad spetskål 225
Serveras med Lux pommes frites, korianderkräm och frasig kål
DESSERTER (-15 kr take away)
Karamelliserat äpple, hasselnötter och vaniljglass 125
Blodapelsin med blodapelsinsorbet, pistagekräm och shisokrasse 140
Choklad crème brûlée 95
Ostbit, Löfsta blå, med fikonmarmelad 95
Kula vaniljglass/mandelglass/blodapelsinsorbet 65
Lux chokladpralin 26
Extra meny på fredag kväll, 3 feb:
Ingefärskryddad räksoppa med asiatisk kål och oregano
Steak tartar med Dijondressing, rädisor, kapris och pommes frites
Rabarberkompott på svenska glasrabarber och crème caramel
495 kr
Ändringar kan ske i menyn.
Husman 31 jan-3 feb januari
Tis Frasfriterad fläskschnitzel med rostad potatissallad, kapris, purjolök och persiljesmör
Ons Sej med smörrostad fänkål, havskräftsvelouté och tapenad
Tors Pepparkryddad färsbiff med ratatouille och getost
Fre Rostat kycklinglår med kokoscurry, böngroddar, morot och koriander
Veckans vegetariska rätt:
Krämiga cocobönor med rostad spetskål, vattenkrasse och lagrad ost
Dagens husman kostar 165 kr att äta på plats (veg 170). 145 kr take away (veg 150).