Meny

På Lux Dag för Dag styr råvarorna dagens meny. Varje dag skapar vi en ny meny av de bästa lokala råvarorna för dagen, från jord till bord.
Vi har ett berikande samarbete med många små producenter i vår närhet som förser oss med de allra bästa råvarorna i aktuell säsong. Menyn kan därför skifta från dag till dag och kan även bytas ut under kvällen.
Vi jobbar nästan uteslutande med hela djur för att få mångfald och för att det går i linje med vårt hållbarhetstänk.
Vi önskar er en trevlig, njutningsfull måltidsupplevelse med vår ”farm to table”-filosofi.
Välkomna till oss!

MENY middag 12 juni

SNACKS
Ostron med yuzu och schalottenlök 55/st
Marconamandlar 80
Gröna oliver 55
Salami från Umeå 80

FÖRRÄTTER (-15 kr take away)
Spishalstrad grön sparris med persiljekräm, grillad citrondressing och mâchesallad 195
Eldad röding med grillat mangold, löjrom från Junkön och smörsås 215
Vit sparris med nässeldressing,forellkaviar, soja och shiso 205
Handskuren kalvtartar med dragonmajonnäs, potatischips och dill 225

VARMRÄTTER (-20 kr take away)
Ängsö-gös med spenat, kryddkrasse, Sandefjordssås och pepparrot 345
Lamm från Östergötland med mandel-chimichurri, grön sparris och vitlök
Välj detalj:
Lammstek 315
Mörstekt lammbog 295
Gårdskyckling från Hagby med ricotta och spenat- Agnolotti, toppmurkla och kryddig sky 295
Biff minute med Lux pommes frites, krispig sallad, ramslökssmör och pepparrot 280
Ricotta och spenat- Agnolotti med mandel-chimichurri, grön sparris och smörad svampbuljong 250

DESSERTER (-15 kr take away)
Nygräddad chokladfondant med emmergräddglass och salt kola 150
Färska hallon med mascarponekrisp och hallonsorbet på Gotlandshallon 115
Frilandsrabarber med kyld rabarberjuice, yoghurtglass och karamellkrisp 145
Kula emmerglass/hallonsorbet/yoghurtglass 70
Ostbit med rabarbermarmelad 65
Lux pralin 29

Ändringar kan ske i menyn dagligen.

DAGENS HUSMAN LUNCHTID Tis-fre 11.30-14.
Utöver detta har vi en à la carte med förrätter, varmrätter och desserter samt en tre-rätters meny.

11-14 juni
Tis-Ons Fläskschnitzel med gröna ärtor och citronsmör
Tors-Fre Rosastekt nötinnanlår med krämig potatissallad och persilja

Veckans vegetariska rätt lunchtid: Vegetarisk risotto med grön sparris, lagrad ost och mâche

Mors dag 26 maj

2024/05/12 Blogg

Välkomna på Mors dag! Se menyn under MORS DAG.

Nej men vad hände med vädret. Trotsa vintern och kom in i värmen och prova vår Spicy Rhubarb margarita ikväll. Som vanligt har vi många goda snacks att välja mellan. Vi ses!