Meny

På Lux Dag för Dag styr råvarorna dagens meny. Varje dag skapar vi en ny meny av de bästa lokala råvarorna för dagen, från jord till bord.
Vi har ett berikande samarbete med många små producenter i vår närhet som förser oss med de allra bästa råvarorna i aktuell säsong. Menyn kan därför skifta från dag till dag och kan även bytas ut under kvällen.
Vi jobbar nästan uteslutande med hela djur för att få mångfald och för att det går i linje med vårt hållbarhetstänk.
Vi önskar er en trevlig, njutningsfull måltidsupplevelse med vår ”farm to table”-filosofi.
Välkomna till oss!

Meny middag 7 juni

SNACKS
Marconamandlar 65
Gröna oliver 55
Lux tuppleverpastej på rostat surdegsbröd 95
Fänkålssalami 95

FÖRRÄTTER
Kokt grön sparris från Stenhusegård med beurre blanc och ramslöksolja 175
Tataki på renkalvsbiff från Soukolojärvi med enbärsemulsion, gran och rostad svartpeppar 255
Ceviche på Ängsö-gös med primörmorot, shiso, koriander och isört 215
Stekt abborre från Ängsö med gravade tomater, basilikakräm och brödkrutonger 195

VARMRÄTTER
Rostat vårlamm från Järinge med trädgårdssallad, husets pommes frites och färska kryddor 335
Krispig och stekt gårdskyckling från Hagby Gård med brynt smör-majonnäs, mangold och gravad citron 275
Smörstekt Ängsö-gös med vårgrönsaker, dragonolja, sauce vin jaune och löjrom 355
Kokt vit sparris med mangold, Lux pommes frites, chimi churri och brynt smör-majonnäs 245

DESSERTER
Sötsjuden vit persika med hallonsorbet, färska hallon och harsyra 145
Färska svenska jordgubbar med vaniljglass, bärsås och lättvispad grädde 135
Chokladmousse med kokossorbet, kokosknäck och kakaokrisp 140
Ostbit med rabarbermarmelad 95
Kula hallonsorbet/vaniljglass/kokossorbet 70
Lux chokladpralin 28

Husman 7-9 juni
Tis STÄNGT
Ons Kryddrostad karré med rostad morot, yoghurt och mynta
Tors Timjankryddad färsbiff med tomatsallad och grönpepparsås
Fre Rostat kycklinglår BBQ med fänkålsslaw

Veckans vegetariska rätt, lunchtid:
Krämiga cocobönor med färsk lök, tomat, pecorino och krasse

Dagens husman kostar 165 kr att äta på plats (veg 170). 145 kr take away (veg 150).

Nu serverar vi en av förrätterna från vårt 20-årsjubileum på menyn:
Tataki på renkalvsbiff med enbärsemulsion, gran och rostad svartpeppar
Ett alldeles underbart mört renkött från Tornedalen. Missa inte den!

Påskbuffé och Påskpåse

2023/04/02 Blogg

Nu är det Påskvecka! Vi serverar lunch som vanligt tisdag och onsdag (stängt ons kväll). På torsdag kan man äta Påskbuffé eller husman eller vegetariskt rätt under lunchtid och sedan Påskbuffé igen från kl.17. På långfredag och Påskafton serverar vi Påskbuffé från kl.14. Välkomna och glad påsk!!!

Glöm inte köpa din Påskpåse som kan hämtas på Skärtorsdagen. Beställ under PRESENTKORT på hemsidan.

Tre-rättersmeny på fredag

2023/02/15 Blogg

Vi har öppet med en supergod à la carte med något för alla ons-lör. På fredag har vi dessutom en satt tre-rätters för ett fint pris. Albina ordnar vinpaket till som vanligt för de som önskar!

Fredagens 3-rätters den 17 feb
Dykfångad, halstrad kammussla med yuzupicklad tomat, gurka och shiso
Kalvschnitzel med mandelpotatispuré, citron, dill- och kryddsmör
Friterade äppelknyten med vaniljglass och kanelsocker
495