Meny

På Lux Dag för Dag styr råvarorna dagens meny. Varje dag skapar vi en ny meny av de bästa lokala råvarorna för dagen, från jord till bord.
Vi har ett berikande samarbete med många små producenter i vår närhet som förser oss med de allra bästa råvarorna i aktuell säsong. Menyn kan därför skifta från dag till dag och kan även bytas ut under kvällen.
Vi jobbar nästan uteslutande med hela djur för att få mångfald och för att det går i linje med vårt hållbarhetstänk.
Vi önskar er en trevlig, njutningsfull måltidsupplevelse med vår ”farm to table”-filosofi.
Välkomna till oss!

Meny middag 1 okt

SNACKS
Marconamandlar 65
Gröna oliver 55
Lux kycklingleverpastej på rostat surdegsbröd med cornichons 105
Salami 75
Lux dillchips med dip 90

FÖRRÄTTER
Hängmörad bifftataki med syltade kantareller, gran och dragon 205
Vinkokt kronärtskocka med oregano, mandel och gurka 175
Ceviche på Ängsö-abborre med gröna tomater, trädgårdsgurka och forellkaviar 185
Taco med frasstekt ike jime gös, spetskålslaw och shiso 195

VARMRÄTTER
Spisgrillad Ängsö-gös med ostronört, zucchini, pepparrot och brynt smör 315
Dovkalvsstek med gräddstekt skogssvamp, grönpeppar och Lux pommes frites 365
Rostad blomkål med kantareller, krämig kronärtskocka, frasig salvia och pecorino 245
Lamm från Järinge gård med jumbolök, getost, kronärtskocka och tryffelsmör
Välj detalj:
Rosasekt rygg 355
Mörstekt bringa 275

DESSERTER
Bakad chokladkräm med färska hallon, hallonsorbet och kokos 135
Karamelliserat Enskedeäpple med hasselnöt och med emmerglass 120
Rårörda hjortron med vaniljkräm, sockerkrisp och äpple och yoghurtsorbet 145
Geko vitmögelost med rabarberkompott 95
Kula emmergräddglass/yoghurtglass 65
Lux chokladpralin 24

Dagens husman lunchtid 27-30 sep
(Vi har också en à la carte med en tre-rätters meny, förrätter, varmrätter och desserter).

Tis: Frasfriterad fläskschnitzel med brytbönor, pepparsmör och lökvinaigrette
Ons: Kryddrostad sej med musselvelouté, lättsaltad gurka och kapris
Tors: Coq au vin med syltad lök och potatispuré
Fre: Asiatisk fiskgryta med morot, kokos, böngroddar och koriander

Veckans vegetariska: Rostad blomkål med krämig kronärtskocka, gravad citron, frasig salvia och pecorino

Dagens husman kostar 150 kr att äta på plats (veg 160). 130 kr take away (veg 140).

Champagnemiddag 25 maj

2022/05/05 Blogg

Champagnemiddag den 25 maj

Vi välkomnar Jean-Marc Lallier, sjätte generationens vinmakare och ansvarig för public relations, från champagnehuset Deutz till Lux att berätta om sina fantastiska champagner. Vi längtar och hoppas ni vill vara med denna kväll.

Kvällens meny:
Potatiskräm, löjrom, potatischips och nässlor
Färska räkor, brödfras, brynt smörmajonnäs och sparris
Ugnsstekt gös med spritärtor, örter, beurre blanc och färskpotatis
Vit persika, färska hallon, maräng och yoghurtglass
750 kr

Champagner till:
Deutz Brut Classic
2017 Deutz Blanc de Blancs, magnum
2013 Cuvée William Deutz
Deutz Rosé Sakura
1100 kr
(vissa ändringar kan ske)

Välkomna till Påskbuffé Långfredag-Påskafton

2022/03/10 Blogg, Dagens råvaror, Kök, Matsal, Meny, Nyhet, Press, Recept, Walkthrough

Läs hela vår meny under PÅSKBUFFÉ. Varmt välkomna!

På torsdag kommer burgaren (Dubbel cheese med chipotlemajonnäs, tomat, silverlök och pommes frites) kosta 200 kr take away och 245 kr i matsalen (inte barnens om ni inte önskar det specifikt). Ni skänker då 50 kr som vi ger Röda Korset för att skicka lite hjälp till Ukraina. Lux skänker lika mycket som ni alla bidrar med, så om det säljs 100 burgare så ger ni 5000 kr och vi samma summa. Ses på torsdag!