Meny

På Lux Dag för Dag styr råvarorna dagens meny. Varje dag skapar vi en ny meny av de bästa lokala råvarorna för dagen, från jord till bord.
Vi har ett berikande samarbete med många små producenter i vår närhet som förser oss med de allra bästa råvarorna i aktuell säsong. Menyn kan därför skifta från dag till dag och kan även bytas ut under kvällen.
Vi jobbar nästan uteslutande med hela djur för att få mångfald och för att det går i linje med vårt hållbarhetstänk.
Vi önskar er en trevlig, njutningsfull måltidsupplevelse med vår ”farm to table”-filosofi.
Välkomna till oss!

Meny middag 24 september

SNACKS
Marconamandlar 65
Gröna oliver 55
Lux kycklingleverpastej på rostat surdegsbröd med cornichons 105
Salami 95

FÖRRÄTTER
Kronkalvstataki med syltade kantareller, gran och dragon 205
Vinkokt kronärtskocka med oregano, mandel och gurka 175
Varmrökt kammussla med purjolök ”chimichurri”, grillad portabellosvamp och grönkål 220
Spisgrillad havskräfta med vetetortilla, spetskålslaw och shiso 195

VARMRÄTTER
Spisgrillad Ängsö gös med krondill, frasig jordärtskocka och kräftbuljong 295
Kronkalvsstek med gräddstekt skogssvamp, grönpeppar och Lux pommes frites 365
Poke bowl med sushiris, grillad portabellosvamp, spritärtor, sojamajonnäs,kimchigurka och salladslök 225
Lamm från Järinge gård med jumbolök, getost, kronärtskocka och tryffelsmör
Välj detalj:
Rosastekt stek 315
Rosastekt rygg 355
Rosastekt filé 375
Mörstekt bringa 275

DESSERTER
Färska hallon med sockerfras, hallonsorbet och mascarpone 145
Karamelliserade Enskede-plommon med yoghurtglass 105
Nygräddad chokladfondant med emmergräddglass, muskot och brynt smör 130 (Ej som take away)
Måneskär blåmögelost med rabarbermarmelad 95
Kula emmergräddglass/yoghurtglass/hallonsorbet 65
Lux chokladpralin 24

Dagens husman lunchtid 21-23 sep
(Vi har också en à la carte med en tre-rätters meny, förrätter, varmrätter och desserter).

Tis STÄNGT
Ons Ugnsstekt lax med gurkyoghurt och kryddig bulgursallad
Tors Kryddrostat kycklinglår med pasta penne, stekt svamp och gremoulata
Fre Pannbiff med rostad kål, lingon, pressgurka och gräddsås

Veckans vegetariska: Poke bowl med sushiris, grillad portabellosvamp, spritärtor, sojamajonnäs, kimchigurka och salladslök

Dagens husman kostar 150 kr att äta på plats (veg 160). 130 kr take away (veg 140).

Champagnemiddag 25 maj

2022/05/05 Blogg

Champagnemiddag den 25 maj

Vi välkomnar Jean-Marc Lallier, sjätte generationens vinmakare och ansvarig för public relations, från champagnehuset Deutz till Lux att berätta om sina fantastiska champagner. Vi längtar och hoppas ni vill vara med denna kväll.

Kvällens meny:
Potatiskräm, löjrom, potatischips och nässlor
Färska räkor, brödfras, brynt smörmajonnäs och sparris
Ugnsstekt gös med spritärtor, örter, beurre blanc och färskpotatis
Vit persika, färska hallon, maräng och yoghurtglass
750 kr

Champagner till:
Deutz Brut Classic
2017 Deutz Blanc de Blancs, magnum
2013 Cuvée William Deutz
Deutz Rosé Sakura
1100 kr
(vissa ändringar kan ske)

Välkomna till Påskbuffé Långfredag-Påskafton

2022/03/10 Blogg, Dagens råvaror, Kök, Matsal, Meny, Nyhet, Press, Recept, Walkthrough

Läs hela vår meny under PÅSKBUFFÉ. Varmt välkomna!

På torsdag kommer burgaren (Dubbel cheese med chipotlemajonnäs, tomat, silverlök och pommes frites) kosta 200 kr take away och 245 kr i matsalen (inte barnens om ni inte önskar det specifikt). Ni skänker då 50 kr som vi ger Röda Korset för att skicka lite hjälp till Ukraina. Lux skänker lika mycket som ni alla bidrar med, så om det säljs 100 burgare så ger ni 5000 kr och vi samma summa. Ses på torsdag!