Meny

På Lux Dag för Dag styr råvarorna dagens meny. Varje dag skapar vi en ny meny av de bästa lokala råvarorna för dagen, från jord till bord.
Vi har ett berikande samarbete med många små producenter i vår närhet som förser oss med de allra bästa råvarorna i aktuell säsong. Menyn kan därför skifta från dag till dag och kan även bytas ut under kvällen.
Vi jobbar nästan uteslutande med hela djur för att få mångfald och för att det går i linje med vårt hållbarhetstänk.
Vi önskar er en trevlig, njutningsfull måltidsupplevelse med vår ”farm to table”-filosofi.
Välkomna till oss!

Middagsmeny 30 september

SNACKS
Gröna oliver 55
Saltrostade marconamandlar 80
Coppa 105
Lux tuppleverpastej på rostat surdegsbröd med cornichons 95

FÖRRÄTTER
Handskuren dovhjortstartar med frasig purjolök, dragonmajonnäs,
ramslökskaprisbär och pecorino-ost 215
Ceviche på Ängsö-gös med färsk ingefära, yuzu-picklad tomat, och koriander 225
Spritärtor med Junkö-löjrom, trädgårdsdill, dillkokt morot, smörsås och pepparrot 255
Stekta kantareller med krämig majs, kronärtskocka och salvia 190

VARMRÄTTER
Höstlamm från Järinge Gård, välj detalj:
Lammrygg 395
Rosastekt lammstek 355
Mörstekt lammbog 295
Serveras med zucchini och tomater från Nibble handelsträdgård,
vitlökskräm och frasig mangold
Spisgrillad Ängsö-gös med saffranskokt fänkål från Nibble handelsträdgård, havtornskosho, kräftolja och forellrom 335
Dovhjortsbiff med kantareller, spritärtor, kronärtskocka och dragonsmörad sky 425
Rostad gulbeta med trädgårdsgrönsaker från Nibble handelsträdgård, vitlökskräm och frasig mangold 275

DESSERTER
Färska hallon från Stenhusegård med hallonsorbet och mascarponekräm 125
Nygräddad äppelsmördeg med sirap, rosmarin, lavendel och yoghurtglass 140
Chokladkräm med rårörda blåbär, chokladsorbet och karamelliserade pecannötter 150
Den whide damen, ostbit med rabarbermarmelad 95
Kula hallonsorbet/yoghurtglass/chokladsorbet 70
Lux chokladpralin 29

Husman 3-6 oktober
Tis Smörkokt oxbringa med rostad morot och senapsvelouté
Ons Kryddrostat kycklinglår med hummus, rödkål och sojavinaigrette
Tors Gräddig fiskgryta med tomat, fänkål och vitlöksmajonnäs
Fre Timjankryddad färsbiff med sydfranska grönsaker och getost

Veckans vegetariska rätt, lunchtid: Frasig jordärtskocka med broccolikräm och jalapeñosmörsås

Vi har utöver dagens husman alltid en lunch à la carte med förrätter, varmrätter och en tre-rätters lunch.

Dagens husman kostar 165 kr att äta på plats (veg 170). 145 kr take away (veg 150).

Miniburgare eller slider med tryffelemulsion på fredag till ölen eller cavan eller läsken. AW blir det i alla fall!
Massa mer smått och gott. Vi ses!

AW fredagen den 22 sep 17-19

2023/09/20 Blogg

På fredag dyker bland annat en smarrig Kantarellmacka upp på AW-menyn. Vi ses på fredag!

Kom och starta kvällen eller helgen hos oss med en AW. Gratinerade ostron och massa annat gott finnes!