Meny

På Lux Dag för Dag styr råvarorna dagens meny. Varje dag skapar vi en ny meny av de bästa lokala råvarorna för dagen, från jord till bord.
Vi har ett berikande samarbete med många små producenter i vår närhet som förser oss med de allra bästa råvarorna i aktuell säsong. Menyn kan därför skifta från dag till dag och kan även bytas ut under kvällen.
Vi jobbar nästan uteslutande med hela djur för att få mångfald och för att det går i linje med vårt hållbarhetstänk.
Vi önskar er en trevlig, njutningsfull måltidsupplevelse med vår ”farm to table”-filosofi.
Välkomna till oss!

MENY middag 1 mars

SNACKS
Marconamandlar 80
Gröna oliver 55
Chorizo 80
Lux kycklingleverpastej på rostad surdeg med cornichons 95

FÖRRÄTTER (take away -15 kr)
Laxtartar med löjrom, rädisor, gräddfil och brynt smör-vinaigrette 245
Musselsoppa med persiljekräm, pocherat ostron, forellkaviar och shiso 195
Flatbread med getost, röd endive, oliver, pinjekärnor och honung 175
Tataki BBQ på Upplandskronhjort med potatischips, örter och enbärsemulsion 255

VARMRÄTTER (take away -20 kr)
Frasfriterad flundra med majrova, smörsås, oregano och forellkaviar 275
Stekt anka med pumparavioli, rostade hasselnötter, apelsinsky och salvia 305
Dovhjortsstek med nygräddad kålbakelse, selleripuré, persiljekräm och sky 355
Biff minute med pepparrot, husets pommes frites, örtsmör och friterade örter 280
Pumparavioli med rostade hasselnötter, svampsky och salvia 225
Biff med grönpepparsås och pommes frites 250 (Ej för take away)

DESSERTER (take away -15 kr)
Rårörda hjortron med mandelglass, tosca och mascarponekräm 165
Blodapelsin med blodapelsinsorbet, pistagekräm och kanderade pistagenötter 140
Kokossorbet med mjölkchokladkräm, rostad kokos och chokladkrisp 145
Kula mandelglass/kokossorbet/blodapelsinsorbet 70
Ostbit med fikonmarmelad 75
Lux chokladpralin 29

DAGENS HUSMAN LUNCHTID Tis-fre 11.30-14.
Utöver detta har vi en à la carte med förrätter, varmrätter och desserter samt en tre-rätters meny.

27 feb-1 mars
Tis Ras el hanout-kryddad högrevsgryta med citronyoghurt och koriander
Ons Timjankryddad viltfärsbiff med svampsås, potatismos och lingonsylt
Tors Rostat kycklinglår med penne pasta, pesto, tomat och lagrad ost
Fre Frasfriterad fläskschnitzel med gröna ärtor och anjovissmör

Veckans vegetariska rätt lunchtid:
Svamprisotto med stekt svamp, citronette, mâchesallad och lagrad ost

AW fredagen den 23 februari

2024/02/22 Blogg

Välkomna mellan 17-19 och stanna gärna hela kvällen!

AW 2 februari

2024/02/02 Blogg

Välkomna!

Vad sägs om Flatbread med getfärskost, grillad svamp och jalapeñmajonnäs? Eller ostron med ingefära, chili och vit soja?
Ostpuffar har vi också med tryffel och hot honey och mycket mer. Välkomna på AW på fredag!