Menyer
På Lux Dag för Dag styr råvarorna menyn. Vi skapar en meny av de bästa lokala råvarorna för stunden, från jord till bord.
Vi har ett berikande samarbete med många små producenter i vår närhet som förser oss med de allra bästa råvarorna i aktuell säsong. Därefter smakar vi oss fram till spännande små rätter med både klassiska svenska smaker och smaker från hela världen. Några rätter passar att dela med andra vissa vill du ha för dig själv…Vi rekommenderar minst 3 av smårätter eller mer. Vi guidar dig på plats!
Vi jobbar nästan uteslutande med hela djur för att få mångfald och för att det går i linje med vårt hållbarhetstänk.
Med önskan om en trevlig, njutningsfull måltidsupplevelse med vår ”farm to table”-filosofi.
Välkomna till oss!
Middagsmeny
MINIRÄTTER
Sörmländsk lufttorkad skinka från Fors säteri, 16 månaders torkning 95
Frasig arancini med rostad tomatdressing och pecorino 85
Biff tataki med inlagda fläderbär, shiso och gröna enbärsemulsion 115
Ostron Fine de claire, no3, med tomat, chili och vitlök 45
Pan de cristal med romescosås, mandel och olivolja 65
Ostbit 75
SMÅRÄTTER
Crudo på gös med yuzutomater, vattenmelonrättika och mandel 180
Kronärtskocka med kokosmjölk, ingefära, mandel, shiso och isört 145
Smörstekt skogssvamp med skummig sås på kräftor, krondill och färska spritärtor 155
Tartar på hängmörad biff med dill, friterad tostada, salsa macha och jordnötter 200
Grillad piggvar med rökt smör, forellkaviar, löjrom och grillade brytbönor 195
STÖRRE RÄTTER
Halstrad gös med citrusglace, kräm på cashewnötter, vindruvor och Vin Jaune 255
Färskkavlad durumpasta, stekt skogssvamp, hårdlagrad ost och tryffelvinaigrette 235
Rostat Linderoc-fläsksida med sommarkål, aromatiska örter och lime 240
SÖTA RÄTTER
Yoghurt- och fläderlemonadsorbet och färska hallon 70
Vinbärsbladsglass med sockrade svarta vinbär och citronsocker 125
Nygräddad choklad med färska hallon, pistagemüsli och pistagessås 145
Karamelliserat äpple med kokoskräm, kokos, kardemumma och flingsalt 125
Kvällens ost med rabarbermarmelad 95
Gelé på röda vinbär från vår trädgård 30
Lux salt kola pralin 32
KÖKETS MENY, serveras till samtliga i sällskapet
Pan de cristal med romescosås, mandel och olivolja
Frasig arancini med rostad tomatdressing och pecorino
Crudo på gös med yuzutomater, vattenmelonrättika och mandel
Smörstekt skogssvamp med skummig sås på kräftor, krondill och färska spritärtor
Grillad piggvar med rökt smör, forellkaviar, löjrom och grillade brytbönor
Rostat Linderoc-fläsksida med sommarkål, aromatiska örter och lime
Vinbärsbladsglass med sockrade svarta vinbär och citronsocker
825
Vinpaket finns för de som önskar:
2022 Magic Mountain Riesling Weingut Josef Leitz, Rheingau
2015 Chablis Sainte Claire Vieilles Vignes, Jean-Marc Brocard
2022 Son Antem Alba, Son Antem Alaró, Mallorca
2022 Franz Keller Vom Löss Spätburgunder, Baden
2019 Patricius Tokaji Aszú 6 Puttonyos, Ungern
790
Menyn kan ändras något inför varje kväll.