Menyer
På Lux Dag för Dag styr råvarorna menyn. Vi skapar en meny av de bästa lokala råvarorna för stunden, från jord till bord.
Vi har ett berikande samarbete med många små producenter i vår närhet som förser oss med de allra bästa råvarorna i aktuell säsong. Därefter smakar vi oss fram till spännande små rätter med både klassiska svenska smaker och smaker från hela världen. Några rätter passar att dela med andra vissa vill du ha för dig själv…Vi rekommenderar minst 3 av smårätter eller mer. Vi guidar dig på plats!
Vi jobbar nästan uteslutande med hela djur för att få mångfald och för att det går i linje med vårt hållbarhetstänk.
Med önskan om en trevlig, njutningsfull måltidsupplevelse med vår ”farm to table”-filosofi.
Välkomna till oss!
Middagsmeny
MINIRÄTTER
Sörmländsk lufttorkad skinka från Fors säteri, 18 månaders torkning 95
Varm eclair med ostkräm, rosmarin och honung 90
Toast på japanskt mjölkbröd med dovhjort, löjrom, ägg- och brynt smörkräm 120
Ostron Fine de claire, no3, med ljus sojadressing, chiliolja och syrad melonrättika 50
Nybakad kavring med maltsirap, torkad svamp och kaffesmör 65
Ostbit 75
SMÅRÄTTER
Crudo på hamachi med blodapelsin, vinterponzu, thaibasilika och sesamkräm 195
Frasfriterad rotselleri med krämig äggula, tryffelvinaigrette och hasselnötter 165
Löjrom med potatiskräm, gravad citron, syrad lök och timutpeppar 205
Tataki på dovhjort med jordnötsdressing, rostad sesam, spetskål och yuzu 200
Rökt röding med kycklingdashi, senapsört, forellkaviar och shiitake 185
STÖRRE RÄTTER
Ångad skrei med thaikryddad bouillabaisse, majrova och havtornskosho 295
Risotto med salviastekt zucchini, citron, rostad mandel och vintersallad 265
Kryddstekt kronhjort från Uppland med gröna enbärssmör, glömda betor, svarta vinbär, bovete och rostad blomkålspuré 310
SÖTA RÄTTER
Grillad citron- och yoghurtsorbet med kanderade korianderfrön 70
Chokladpudding med jordnötsskum, karamelliserade jordnötter, hallon och stött kardemumma 145
Grillad citron- och yoghurtsorbet med vispgrädde, sockrad blodapelsin, kanderade korianderfrön och citronverbena 135
Vanilj- och karamelltarte med yuzukryddade hjortron och mjölksorbet 130
Kvällens ost med Lux marmelad 95
Lux mintpralin 32
KÖKETS MENY, serveras till samtliga i sällskapet. De första tre rätterna kommer ihop.
Ostron Fine de claire, no3, med ljus sojadressing chiliolja och syrad melonrättika
Crudo på hamachi med blodapelsin, vinterponzu, thaibasilika och sesamkräm
Nybakad kavring med maltsirap, torkad svamp och kaffesmör
Löjrom med potatiskräm, grillad citron, syrad lök och timutpeppar
Kryddstekt kronhjort från Uppland med gröna enbärssmör, glömda betor, svarta vinbär, bovete och rostad blomkålspuré
Citron- och yoghurtsorbet med vispgrädde, gravade mandariner, kanderade korianderfrön och citronverbena
745
Vinpaket finns för de som önskar:
2021 Berg Roseneck Katerloch GG, Weingut Josef Leitz, Rheingau
2015 Chablis Sainte Claire Vieilles Vignes, Jean-Marc Brocard
2022 Double Canyon Cabernet Sauvignon, Washington
2021 Carlin de Paolo Moscato d’Asti, Piemonte
675
Menyn kan ändras något inför varje kväll.