Menyer

På Lux Dag för Dag styr råvarorna menyn. Vi skapar en meny av de bästa lokala råvarorna för stunden, från jord till bord.
Vi har ett berikande samarbete med många små producenter i vår närhet som förser oss med de allra bästa råvarorna i aktuell säsong. Därefter smakar vi oss fram till spännande små rätter med både klassiska svenska smaker och smaker från hela världen. Några rätter passar att dela med andra vissa vill du ha för dig själv…Vi rekommenderar minst 3 av smårätter eller mer. Vi guidar dig på plats!

Vi jobbar nästan uteslutande med hela djur för att få mångfald och för att det går i linje med vårt hållbarhetstänk.
Med önskan om en trevlig, njutningsfull måltidsupplevelse med vår ”farm to table”-filosofi.
Välkomna till oss!

Middagsmeny

MINIRÄTTER
Sörmländsk lufttorkad skinka från Fors säteri, 18 månaders torkning 105
Kumminkex med getostkräm, mandel och syrade trädgårds plommon 95
Toast på japanskt mjölkbröd med hängmörad biff, löjrom från Junkön och brynt smörkräm 135
Ostron special, no 3, med forellrom, ingefära, kokosmjölk och vinbärsbladsolja 60
Nybakad foccacia med lagrad balsamico, olivolja, persilja och parmesan 75
Ostbit 75

SMÅRÄTTER
Gräddgrillad ike jime gös från Ängsö med tomat, citronverbena och smörsås smaksatt med fikonblad och citrus 225
Crudo på regnbågslax med äppelponzu, pepparrot, salvia och saltad trädgårdsgurka 215
Grillad och marinerad kronärtskocka med saltad citron, pistagenötter, libbstickeolja och citronbasilika 185
Tartar på hängmörad biff med sesamkrisp, kimchi, rökt gochujang och syrade vita jordgubbar 230
Rostad vetetortilla med rostade kantareller, Gammelknaskräm, lingon och sojadressing 180

STÖRRE RÄTTER
Rostat lamm från Järinge gård med karamelliserad jordärtskockskräm, anispicklad fänkål, örtsky och mandel 355
Halstrad gös från Ängsö med blåmusslor, fläderbakad lök, spenat och tagetes 325
Frasstekt majskycklinglår från Torekov med stekt skogssvamp, citronglacerad gulbeta och sherrykryddad gräddsky 290
Purjolöksagnolotti med fermenterad chili, hasselnötter, frasig kål och dragon 275

SÖTA RÄTTER
Varm brynt smörkaka med blåbärssorbet, blåbär, crème diplomate och granolja 160
Färska hallon med kamomill- och yoghurtsorbet, salt maräng och tagetes 165
Yuzumarinerade trädgårdsplommon från Enskededalen med brynt chokladkräm, fikonbladsglass och karamelliserade mandlar 155
Ost med marmelad 95
Sorbetkula 75
Lux chokladpralin med saltkola 32

KÖKETS MENY, serveras till samtliga i sällskapet:

Ostron special, no 3, med forellrom, ingefära, kokosmjölk och vinbärsbladsolja
Crudo på regnbågslax med äppelponzu, pepparrot, salvia och saltad trädgårdsgurka 205
Nybakad foccacia med lagrad balsamico, olivolja, persilja och parmesan
Gräddgrillad ike jime gös från Ängsö med tomat, citronverbena och smörsås smaksatt med fikonblad och citrus
Rostat lamm från Järinge gård med karamelliserad jordärtskockskräm, anispicklad fänkål, örtsky och mandel
Färska hallon med kamomill- och yoghurt sorbet, salt maräng och tagetes
885

Vinpaket finns för de som önskar:
2024 Magic Mountain Riesling, Leitz, Rheingau
2019 Josmeyer Pinot Gris, Alsace
2023 Son Antem Sa Costera, Son Antem Alaró, Mallorca
2021 Weingut Umathum Beerenauslese, Burgenland, Österrike
755

Menyn kan ändras något inför varje kväll.

Glad midsommar!

2025/06/19 Blogg

Glad midsommar! Vi har öppet för lunch tors 19 juni och sedan firar vi midsommar. Ses igen på tisdag som vanligt.

Recensionen fanns att läsa i Dagens Industri den 14 februari, 2025.

Vi är laddade för vårvintern 2025! Hoppas vi ses på lunch, AW och middagar. Nya rätter hela tiden.